ביטול ערעור על החלטת ביה"ד קמא לעצור את המערער בגין עבירה של העדרות משירות צבאי
|
ע"מ בית הדין הצבאי לערעורים |
60-07
24.10.2007 |
|
בפני : אל"ם דורון פיילס |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: טור' ארז מימון עו"ד רס"ן אבי חלבי |
: התובע הצבאי הראשי עו"ד סגן ניר כהן |
| החלטה | |
1. למערער מיוחסת עבירה של העדר מן השירות ממיט"ב שלא ברשות למשך 842 ימים. התביעה עתרה בבית הדין קמא לעצור את המערער עד תום ההליכים המשפטיים בעניינו. בית הדין קמא הורה כי המערער ייעצר עד ה- 6/11/07. מכאן הערעור.
2. מסתבר, מבחינת מועדי הלידה והגיוס של המערער כי ייתכן שגויס בחריגה מן המועדים שנקבעו בסעיף 20 לחוק שירות בטחון [נוסח משולב], התשמ"ו-1986. עובר לדיון בבית הדין קמא ולהחלטת בית הדין קמא לא היה בידי התביעה תיקו האישי של המערער. למרות זאת, ראתה התביעה להגיש כתב אישום ולבקש מעצר עד תום ההליכים, על בסיס טופס 750 ותכתובות בדואר אלקטרוני שהתקבלו לבקשתה. בית הדין קמא קבע כי טוב היה אם היה בפניו התיק האישי. עם זאת, סבור היה בית הדין קמא כי גם מתוך הנתונים שבפניו ניתן להסביר את החריגה במועדי הגיוס. בית הדין קמא ציין כי ככל הנראה, ניתן לאתר מסמכים המעידים על השתלשלות זו או לשחזרם. להשקפתו, "אין המדובר בייצור ראיות לאחר האישום, אלא באיתורם של המסמכים הקיימים מזה מספר שנים". על כן, מצא בית הדין לקצוב את המעצר "לצורך המצאת המסמכים האמורים".
3. ממש לפני המועד שנקבע לשמיעת הדיון בבית הדין הצבאי לערעורים, נודע כי התיק נמצא. הסנגור עיין בו ולאחר העיון הודיע כי הוא חוזר בו מן הערעור, אולם הוא סבור כי ייתכן שיידרש לבקש עיון מחדש בשאלת המעצר לאור קשיים, שהתגלו לו מעיון בתיק, בהליכי דחיית הגיוס של המערער. הסנגור ביקש, עם זאת, כי בית הדין לערעורים ישוב וידגיש כי אין לעצור עד תום ההליכים כשאין ראיות לבסס עליהן כתב אישום.
4. התובע הצבאי, סגן כהן, וכן ממלא מקום פרקליט עריקים, אל"ם מויאל, שטחו בפניי, באריכות את הקשיים עמם מתמודדת מערכת התביעה בכל הנוגע לטיפול המשפטי ב"משתמטי גיוס". מסתבר כי מחד, ישנה לאחרונה פעולה נמרצת של הרשויות לעצור חשודים כ"משתמטי גיוס", ומאידך ישנם קשיים של ממש באיתור החומר הנוגע להליכי גיוסם ובחקירה, מקום שזו נדרשת, של עניינם של אותם חשודים.
5. אינטרס הצבא ואינטרס הציבור כולו באכיפת חובת הגיוס לצה"ל על כל חייבי הגיוס באופן שוויוני, הוא אינטרס מובן מאליו. מובן כי ראוי להשקיע את המשאבים הנדרשים כדי להוציא אינטרס זה לפועל. טוב אם דבריו של מ"מ פרקליט עריקים בעניין זה יופנו לגורמי הצבא המתאימים.
6. בהליכים המשפטיים הננקטים נגד אותם חשודים או נאשמים כ"משתמטי גיוס" בבתי הדין הצבאיים הם, למותר לציין, הליכים פליליים לכל דבר ועניין וכבכל הליך פלילי אחר יש להקפיד בהם בדין המהותי, בסדרי הדין, בדיני הראיות ובזכויותיו של החשוד או הנאשם.
7. בענייננו, בטרם נמצא התיק האישי דומה כי היה רק חומר ראיות דל, אשר ספק אם היה די בו כדי לבסס עליו כתב אישום. כידוע חומר הראיות המספק צריך להיות בידי התביעה עובר להגשת כתב האישום (ראו בהקשר זה ע"מ/29/07 טור' ברצלבסקי נ' התובע הצבאי הראשי). במקרים הראויים ניתן לבקש, לפני הגשת כתב האישום את הארכת המעצר, כדי לאסוף ראיות, בנוסף לראיות הקיימות בבסיס הבקשה להארכת המעצר.
8. לגופו של עניין, רשמתי בפניי כי המערער חוזר בו מן הערעור.
9. עותק מהחלטה זו יועבר לפרקליט הצבאי הראשי ולתובע הצבאי הראשי.
ניתנה והודעה היום, י"ב בחשוון התשס"ח, 24 באוקטובר 2007, בפומבי ובמעמד בעלי הדין.
__________________ דורון פיילס, אל"ם
שופט בית הדין הצבאי
ל ע ר ע ו ר י ם
חתימת המגיה: _________________ העתק נאמן למקור
רס"ן נילי שרעבי-בלומנטל
תאריך: ______________________ ק' בית הדין
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
חיפוש עורך דין לפי עיר
אזור המרכז
עורך דין ב תל-אביב עורך דין ב רמת-גן עורך דין ב בני ברק עורך דין ב פתח תקווה עורך דין ב ראשון לציון עורך דין ב נס ציונה עורך דין ב מודיעין עורך דין ב רחובות עורך דין ב הרצליה עורך דין ב חולון עורך דין ב קרית אונו עורך דין ב רמלה עורך דין ב קריית אונו עורך דין ב גבעת שמואל עורך דין ב אזור עורך דין ב בת ים עורך דין ב גן יבנה עורך דין ב קריית שדה התעופה עורך דין ב מודיעין מכבים רעות עורך דין ב מודיעין רעות עורך דין ב סביון עורך דין ב עמק חפר עורך דין ב רמת השרון עורך דין ב שוהםאזור הצפון
עורך דין ב חיפה עורך דין ב עפולה עורך דין ב נהריה עורך דין ב קרית אתא עורך דין ב ראש פינה עורך דין ב קיסריה עורך דין ב סח'נין עורך דין ב עכו עורך דין ב עמק הירדן עורך דין ב מושב מגדים עורך דין ב מושב ציפורי עורך דין ב נשר עורך דין ב זכרון יעקב עורך דין ב כפר ראמהאזור הדרום
עורך דין ב באר שבע עורך דין ב אשדוד עורך דין ב אשקלון עורך דין ב באר טוביה עורך דין ב גן יבנה עורך דין ב נתיבות עורך דין ב ערד עורך דין ב ניר הבנים עורך דין ב קיבוץ זיקיםאזור השפלה והסביבה
עורך דין ב יבנה עורך דין ב אשדוד עורך דין ב ראשון לציון עורך דין ב רחובות עורך דין ב מודיעין עורך דין ב כפר רות עורך דין ב גדרהירושלים והסביבה
עורך דין ב ירושלים עורך דין ב מודיעין עורך דין ב בית-שמש עורך דין ב מבשרת ציון עורך דין ב גיזו עורך דין ב גבעת זאב עורך דין ב קרני שומרון עורך דין ב נווה אילן עורך דין ב שורשאזור השרון והסביבה
עורך דין ב נתניה עורך דין ב הרצליה עורך דין ב רעננה עורך דין ב חדרה עורך דין ב כפר סבא עורך דין ב הוד השרון עורך דין ב אבן יהודה עורך דין ב בני ציון עורך דין ב בנימינה עורך דין ב חריש עורך דין ב טירה עורך דין ב קדימה עורך דין ב קיסריה עורך דין ב תל מונד עורך דין ב רמת השרוןיהודה ושומרון
עורך דין ב בית אריהאילת
עורך דין ב אילתהצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.